06 41731672 info@previdu.nl

Ons team en onze disciplines

previdu is een multidisciplinaire benadering, waarbij wij altijd zoeken naar de beste combinatie van kennis en deskundigheid voor elk specifiek, individueel traject. Ons team bestaat uit verschillende professionals en kan putten uit meerdere disciplines.

Yvette de Beer, psycholoog en coach

psycholoog/coach

Yvette werkt vanuit de overtuiging dat iedereen de antwoorden zelf in zich heeft. Zij ziet het als haar rol om het bewustzijn te versterken en deze antwoorden naar boven te halen. Door haar ervaring in het bedrijfsleven kan ze goed aansluiten bij de situatie van werknemers en hen met praktische adviezen ondersteunen.

Het onderzoeken van menselijk gedrag, waarnemen, leren, voelen en denken. Waarom doen mensen wat ze doen? Welke persoonlijkheidsverschillen zijn er en waar komen die uit voort? Hoe worden mensen in hun gedrag beïnvloed door hun sociale omgeving?

‘Vitaliteit zie ik als het vermogen om met energie, flexibiliteit en plezier om te kunnen gaan met gebeurtenissen in en uit het leven’

Yvette de Beer, psycholoog en coach

arts/homeopaat

Yvette heeft een brede en integrale blik op de menselijke gezondheid en is geïnteresseerd in medische oorzaken van disbalans bij mensen. Zij heeft ook oog voor het verbeteren van vitaliteit als er nog geen sprake is van ziekte in medische zin. Op deze manier is het mogelijk om tijdig in te grijpen en uitval te voorkomen.

Een holistische geneeswijze die er vanuit gaat dat alle levende wezens bezield worden door een levenskracht. Deze kracht kan harmonieus of verstoord zijn. Verstoring is zichtbaar in lichamelijke en emotionele symptomen.

‘Een vitaal mens heeft plezier in zijn werk, gaat uitdagingen aan en durft zich kwetsbaar op te stellen’

Yvette de Beer, psycholoog en coach

mesoloog

Petra integreert reguliere medische kennis met alternatieve geneeswijzen als traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda. Zij zoekt naar disbalans op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en existentieel niveau en helpt om de balans te herstellen met concrete adviezen, bijvoorbeeld op het gebied van voeding en leefstijl.

Het individuele stimuleren van de zelfgenezende kracht. Verkeerde invloeden – via voedsel, lucht, de huid en ons zenuwstelsel – kunnen leiden tot klachten die het functioneren beïnvloeden. Elk lichaam is uniek en reageert anders.

‘Een vitaal mens is voor mij iemand die zijn eigen balans of onbalans herkent, en eigen verantwoordelijkheid neemt of leert nemen om dingen te veranderen’

Yvette de Beer, psycholoog en coach

osteopaat

Hans kijkt naar de wisselwerking tussen het bewegingsapparaat, de organen en de hormoonhuishouding. Voor hem is de lichamelijke conditie het uitgangspunt, maar door zijn holistische visie is het een integrale methodiek die een beroep doet op het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam hebben een nadelige invloed op de gezondheid. Osteopathie spoort dysfuncties op dit gebied op en stimuleert het natuurlijke genezingsproces.

‘Vitaliteit is onder andere open staan voor anderen, behoefte hebben aan informatie over wat je belangrijk vindt en in staat zijn positief te denken in gedwongen situaties’

Yvette de Beer, psycholoog en coach

mindfulness trainer

Isabella traint je in het bewuster worden van je eigen gedachten, gevoelens, oordelen en mildheid. Daardoor ga je steeds beter zien waar de ruimte zit om keuzes te maken voor wat écht belangrijk is in je leven. Ben je bereid om naar jezelf te kijken en daarin te investeren?

De combinatie van boeddhistische psychologie en westerse inzichten over stress en spanning. Mindfulness gaat over bewustzijnsontwikkeling en inzicht in de eigen automatische (stress)reacties. Door met aandacht te leven, wordt meer focus en rust ontwikkeld.

‘Mindfulness zoekt naar evenwicht tussen lichaam en geest. Als een mens in balans is voelt hij zich krachtig en vitaal’

Yvette de Beer, psycholoog en coach

yogadocent

Mariska laat je door middel van yogahoudingen en ademhalingsoefeningen ervaren dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan en hoe een verstoorde balans tussen beide hersteld kan worden. Door haar ervaring als bedrijfsjuriste en recruiter in het bedrijfsleven herkent ze de problematiek en kan daarbij gericht helpen.

Yoga is een meer dan 2000 jaar oude klassieke bewegingskunst, waarbij aandacht is voor zowel het fysieke en mentale, als voor het spirituele. Bij stress kan yoga een natuurlijke oplossing bieden, omdat het een direct effect heeft op de hersenen. Yoga werkt preventief door lichaam, geest en ziel in balans te houden.

‘Een vitaal mens is niet alleen fysiek gezond, maar ook emotioneel en mentaal en laat zich niet gek maken door de waan van de dag’

Jaqueline Koopmans

Jacqueline werkt als massagetherapeut met en via het lichaam vanuit de overtuiging dat het lichaam ons haarfijn kan laten voelen hoe het met ons is, zonder dat het hoofd zich ermee hoeft te bemoeien.

 

 

Klachten vormen zo een ingang tot een groei en heling.

Massagetherapie werkt goed als je om welke reden dan ook het contact met jezelf bent kwijtgeraakt. Vaak ben je dan niet goed in staat om je eigen lichaam te voelen en leef je veel in je hoofd. Dat kan betekenen dat je veel piekert, ronddraait in malende gedachten, veel rationaliseert en dat je weinig contact meer hebt met wat je voelt

Wanneer je in contact staat met de wijsheid van je lichaam, je innerlijke weten en de innerlijke beleving vrij uit kan drukken in het dagelijks leven geeft dat vitaliteit en dat zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit.

Share This